V Púchove v semifinále dve prehry

08.04.2003 Celý región

1. zápas\r\nMatador Púchov - VK PU Prešov 3:0 (22, 18, 28), na zápasy 1:0\r\nPU: Kempa, Škvarek, Červeň, Sopko st. , Špaček, Tholt (libero Ondrušek, Váhovský, So...
1. zápas
Matador Púchov - VK PU Prešov 3:0 (22, 18, 28), na zápasy 1:0
PU: Kempa, Škvarek, Červeň, Sopko st. , Špaček, Tholt (libero Ondrušek, Váhovský, Soták, Sopko ml. ).
Hralo sa 79 minút, pred 300 divákmi rozhodovali Hodoň a Sňahničan.

Duel sa začal v domácej réžii, Púchov si náskok niekoľkých bodov, hostia však dokázali pred koncovkou vyrovnať. V závere však urobili niekoľko chýb, čo ich stálo nielen prvý set, ale predznamenalo úplne jednoznačný priebeh druhého dejstva. Prešovčania sa pozviechali v treťom sete, dlho sa so súperom ťahali o každý bod, nevyužili však ani tri setbally a šancu na zvrat. Niekoľko chýb na sieti v koncovke ich však stálo definitívnu prehru v celom stretnutí.

2. zápas:
Matador Púchov - VK PU Prešov 3:1 (23, -22, 17, 25), na zápasy 2:0
PU: Kempa, Červeň, Škvarek, Špaček, Sopko st. , Tholt (libero Ondrušek, S. Soták, Váhovský, Hrivnák).
Hralo sa 93 minút, pred 400 divákmi rozhodovali Sňahničan a Hodoň.

Prešovčanom v druhom semifinálovom dueli chýbal M. Sopko ml. , ktorý odišiel na sústredenie kadetskej reprezentácie. Aby nebolo výpadkov dosť, v prvom sete za stavu 1:1 si urobil výron Roman Špaček. Domáci sa následne dostali do vedenia 8:1, Prešov sa však postupne vyburcoval k výbornému výkonu a siahali po senzačnom víťazstve. \"Špačka nahradil Stano Soták, teda nahrávač za smečiara a hral veľmi dobre. Útočne a bodovo zaskočili najmä Tholt so Sopkom, ktorí sa dobre zhostili situácie . Musím povedať, že vyhral šťastnejší, nie lepší tím, bol to však zápas, v ktorom sa všetky možné faktory, aj detaily postavili proti nám, \" komentoval tréner VK PU Richard Vlkolinský. \"Som veľmi sklamaný z toho, že sem prehrali, hráčom však za výkony a entuziazmus, ktorý prejavili, nemôžem povedať ani pol slova. Za daného stavu sme hrali hop-trop, šťastie sa nám ale obrátilo chrbtom. Chlapci sa postupne vyhecovali ku možno najlepšiemu výkonu v sezóne, ešte pred koncovkou štvrtého setu viedli o dva body, v závere však rozhodli detaily, ktoré hovorili proti nám. Len ťažko mi teraz povedať, čo bude v stredu, aký bude zdravotný stav. Naznačili sme však, že s Púchovom sa dá hrať a pri troche šťastia aj dosiahnuť dobré výsledky. \"

Termíny semifinále Play-Off:

3. zápas (streda 9. apríla 2003): Prešov - Púchov
Prípadný 4. zápas (štvrtok 10. apríla 2003): Prešov - Púchov
Prípadný 5. Zápas (sobota 12. apríla 2003): Púchov - Prešov
 

Vyberte región